perjantai 30. syyskuuta 2011

Rengasmatka

Rengasmatka on pienestä pitäen perheessämme paljon viljelty käsite, joka suureksi järkytyksekseni ei taidakaan olla yleisessä tiedossa. Se tarkoittaa tietysti matkaa, joka alkaa ja päättyy samaan paikkaan mutta matkan aikana ei tarvitse kääntyä kertaakaan. Niin kuin rengas. 

Ettäs tiedätte.



No viime viikonloppuna teimme rengasmatkan Juutinrauman ympäri. Ostimme lipun, joka oikeutti julkisen liikenteen käyttöön kahden päivän ajan Sjellannin itärannalla ja Skånessa Ruotsin puolella sekä yhteen sillan ylitykseen Kööpenhamina-Malmö – välillä sekä lauttakyytiin Helsingör-Helsinborg – välillä. Piheinä opiskelijoina emme kuitenkaan lyhyiden välimatkojen vuoksi tahtoneet yöpyä matkan varrella vaan päätimme nukkua omissa sängyissämme ja kävimmekin perjantaina hakemassa vauhtia Helsingöristä. Vierailimme Louisianan modernin taiteen museossa, jossa vierähtikin oikeastaan koko päivä ja kun lopulta pääsimme Helsingöriin saakka, oli pääkohteenamme ollut Kronoborgin linna jo suljettu. Tyydyimme sitten ihastelemaan tuota Hamletin linnanakin tunnettua pytinkiä vain ulkoapäin eikä loppujen lopuksi edes harmittanut yhtään, linnoja kun täällä on muutama ja sisältä ne eivät eroa paljoakaan toisistaan. 

Tai niin enemmän käyneet kovasti väittävät.




Lauantaiaamun valjettua otimme junakyydin Malmöön, eli vallan ulkomaille. Ero Ruotsin ja Tanskan välillä ei kuitenkaan hahmottunut kanssamatkustajilleni ennen kuin vastasin konduktöörin kysymykseen ruotsiksi, kuulemma aivan saman kuuloista. Joo ei.








Malmö oli aivan ihana, mielikuvani tehdashallien täyttämästä piskuisesta satamakaupungista oli täysin väärä. Mihin hyvänsä silmänsä laittoi näki jotain kaunista: idyllisiä pikkukujia, kukkaistutuksia ja vanhoja rakennuksia. Keskusta oli pienellä alueella ja sen toisella laidalla avautui ihana puisto. Päivä kuluikin kävellessä, mikä oli erittäin hyvä asia, sillä toinen Malmössä harrastamamme aktiviteetti oli syöminen. Ja juominenkin, Ruotsin Vihreät jakoivat ilmaiseksi erikoiskahveja ja mehän olimme ensimmäisenä jonossa. Lisäksi kävimme muun muassa kahvilassa, joka väittää leipovansa parhaat juustokakut i hela världen. Omassa arvostelussani tuo lautasenkokoinen annos saa hopeamitalin, ykköspalkinto menee aina meidän Lauralle. Alkuillasta jatkoimme junamatkaa halki Etelä-Ruotsin peltomaisemien ja ylitimme Juutinrauman Helsingborgin kohdalla lautalla.

Tax Free oli auki kymmenen minuuttia.


Maanantaina sain äidin ja isän tänne käymään. Oli tosi kiva näyttää kaikki paikat joissa elelen tätä vaihtariarkea. Tuli myös uutta energiaa täällä oloon vaikka kaikki onkin mennyt hyvin. Kolmen viikon päästä tulevat jo uudelleen ja siskojen kanssa, voi että odotan sitä! Sain myös valtaisan tuliaiskuorman ja tunnelma talossa oli kuin jouluna kun kaverit saivat maistaa Fazerin sinistä ja Apteekin salmiakkia. 

Voitte kuvitella kumpi sai paremman vastaanoton.

Myös Kööpenhaminan sää on ollut vieraskorea, aurinko on paistanut koko viikon pilvettömältä taivaalta ja kelien puolesta voisi olla elokuu. Ei tunnu ollenkaan sille, että huomenna on lokakuun ensimmäinen päivä. Toiset ovat onnessaan kun Tanska ei olekaan vielä lumivaipan alla mutta itse kaipaisin edes kunnon ruskaa puihin ja kirpeyttä ilmaan, kunnon syysmyrskyä ja talven tuoksua. Kyllä se sieltä tulee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti