keskiviikko 21. syyskuuta 2011

Be Cool

Viime viikonloppu oli ehkä coolein viikonloppu aikoihin. Sanan kaikissa merkityksissä. Kaikki alkoi torstaina iltapäivällä ollessani keskustassa sovituskopissa löydettyäni juuri kivat farkut, kun puhelin soi. 

Hih, ei tämä oikeasti ole mikään rikosselostus.

No puhelimen toisessa päässä oleva vaihtarikaverini vannotti minua nappaamaan ne pöksyt mukaan ja tulemaan kiireesti kuninkaallisen kirjaston, tanskalaisten kesken Den Sorte Diamanten eli Mustan Timantin eteen, sillä siellä jonotetaan lippuja syksyn cooleimpiin bileisiin. Kirjaston nimikin sangen cool, etten sanoisi. 




Ja coolit oli bileetkin. Kirjaston arkkitehtuuri on todella vaikuttava, todella moderni, jyhkeä ja pelkistetty. Paljon lasia ja betonia. Bileiden tarkoituksena oli esitellä lupaavia indie-elektro – artisteja audiovisuaalisin keinoin. Noustessamme liukuportaita yläkerroksin ympärillämme pyöri valoshow ja erilaisia animaatioita avaruusmaisen musiikin tahdissa. Tuntui kuin olisi nousemassa joihinkin kaukaisiin galakseihin. Myös drinkkien hinnat pyörivät galaksimaisissa lukemissa joten juhlaseurani kyllästyi nopeasti pelkkään sielunravintoon. 



Aikainen kotiinpaluu oli kuitenkin hyvä juttu, sillä herätys oli seuraavana aamuna seitsemältä ja lähdimme Sofian, Marien, Karinan ja Jordanin kanssa Roskildeen. Festarit menivät muutaman kuukauden heitolla sivu suun mutta näkemistä riitti silti coolista säästä huolimatta.

Matka junalla kesti puolisen tuntia ja saavuttuamme Roskildeen suuntasimme kulkumme tuon Tanskan ensimmäisen pääkaupungin suureen tuomiokirkkoon. Kirkko on erityisen tunnettu haudoistaan, sinne on haudattu kaikki Tanskan kuninkaat ja paljon myös muita kruunupäitä. Tunnettu kirkko on myös kellostaan, jonka edessä tasatunnein ritari tappaa lohikäärmeen kellon lyöntien tahtiin. Suuret odotuksemme eivät tältä osin täyttyneet, sillä esitys oli aika laimea, ei verta, ei suolenpätkiä, eikä lohikäärmeen viimeisiä parkaisuja. Lähdimmekin etsimään lisää cooleja kokemuksia viikinkimuseosta.








Museo itsessään ei ollut kovinkaan cool mutta sen ympärillä oleva museokylä sitäkin enemmän. Ostimme liput myös boat tourille, ja XXXXXL – kokoisiin sadetakkeihin ja pelastusliiveihin sonnustautuneita pääsimme kokeilemaan purjehdusta vanhaan malliin rakennetulla viikinkiveneellä.



Viikingeillä varmasti muinoin yhtä tukeva varustus.

Vene suodettiin pois satamasta ja sen jälkeen nostimme purjeen ja purjehdimme ympäri Roskilden edessä avautuvaa merenlahtea. Cooleinta oli ehdottomasti olla osana veneen miehistöä, sillä välillä jännitti ihan oikeasti, kääntyykö se purje vai ammentaako veneemme Pohjanmeren aaltoja. Lisäjännitystä muille toi se, etteivät muut tytöt olleet ikinä eläissään soutaneet venettä, varsinkaan kirkkoveneen kokoista puuvenettä tahdissa.



Koko päivän vihmoi tihkusadetta ja päivän saldona olikin neljä kuppia kahvia Roskildessa, ettei mene liian cooliksi.

Sunnuntain cooliussaldo täyttyi, kun vaihtareille jaettiin ilmaisliput Tanskan liigan jalkapallo-otteluun, joka oli allekirjoittaneen ensimmäinen. En tiedä, oliko myös viimeinen, sillä peli ei ollut mitenkään intensiivinen ja katsomo ei hurrannut hurmiossa kuin vasta viimeisen puolen tunnin aikana, kun Kööpenhamina teki kaksi maalia ja voitti. Taidankin jatkaa viime keväänä lupaavasti alkanutta jääkiekon seuraamista ja Hipposhallin vieressä asuvana voisin suunnata askellukseni myös JYP-Jokerit – peliin. Jokerit on nimittäin ehkä coolein joukkue ikinä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti