maanantai 29. elokuuta 2011

In Da House

Kongens Tvaervej

Köpiskotini Kongens Tvaervej (lausutaan kungens tvääväi)sijaitsee todella hyvällä ja rauhallisella alueella, jossa on suuria omakotitaloja ja puistomaista vehreyttä. Kouluun on kampuksesta riippuen 200m-1km matka, ydinkeskustaan noin 2km ja metroasemalle 1km.

Residenssissä asuu 18 vaihtaria kolmessa kerroksessa ja jokaisessa kerroksessa on yksi keittiö ja kolme kylpyhuonetta. Itse jaan kylppärini italialaisen pojan kanssa, mikä alkujärkytyksen jälkeen on sujunut oikein kivasti.

Ihmisiin tutustuu todella helposti, kun joutuu asumaan yhdessä. Täytyy sanoa, että vaikka olenkin tutustunut moniin mahtaviin ihmisiin viime viikon aikana myös residenssin ulkopuolelta, on meistä muodostunut jo niin sanotusti oma porukka, jonka kanssa tulee vietettyä aikaa varmasti eniten. 

Ollaan vähän kuin yksi iso perhe. Ainakin vielä.

Onnistuin saamaan asuntoni koulun kautta, sillä suurimmalle osalle CBS:n vaihtareista tarjolla paikka student residenceissa. Huonetta haettiin netin kautta asettamalla residenssit parhausjärjestykseen, kone antoi parhaiten kriteereihin sopivan vaihtoehdon ja vuokrasopimuksen pystyi tulostamaan saman tien. Vuokra pitää maksaa kahdessa osassa ja ensimmäinen osa tuli maksettavaksi jo kesäkuun alussa. Niin siitä vuokrasta, ei ole ihan halpaa, ei todellakaan. Lähes tuplasti sama määrä kuin maksan Jyväskylän keskustassa sijaitsevasta yksiöstäni.

Pienestä huoneesta.

Niin että saattoi olla hiukan pelottavaa maksaa Danske Pankille sellainen summa sokkona kesäkuussa.

Huoneeni on kolmannessa kerroksessa ja vuokraan kuuluu kalustus, netti, sähkö, vesi ja liinavaatteet. Kuitenkin jos tuntee minua vähänkin paremmin, on selvää että minulle on väliä sillä onko huone viihtyisä. Onneksi samalla meiningillä oli liikkeellä muitakin ja lähdimmekin lauantaina porukalla IKEAan hankkimaan hot dogien lisäksi kaunistusta kamareihimme.

IKEA ei petä koskaan!

Illalla oli Introduktion Weekin päättävä Welcome Dinner, jonne yllättäen lähdimme koko köörin voimin. Kivaa oli! 
Fiiniä porukkaa.
Damaris.Hélène.Sofia.Jordan.Patrizia.Nicola.Stanley.Anna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti