maanantai 28. marraskuuta 2011

Tekniikka pettää

Pahimpia painajaisiani ajatellen mitä vaihdossa ollessa voisi sattua, on toteutunut. Ei, en kirjoita tätä lyhyttä viestiä maaten sairaalavuoteella tai edes lentokentällä matkalla Suomeen jonkin-hirveyden-jota-en-edes-tahdo-ajatella - vuoksi. Kirjoitan tätä tekstiä koulun hiljaisessa lukusalissa koulun langattoman verkkoyhteyden voimin, koska en talossamme saa nettiyhteyttä toimimaan.

Hei olen Anna ja olen nettiriippuvainen.

Mutta voitte uskoa miten elintärkeä osa netti voikaan olla vaihdossa. Paitsi että kaikki tieto välittyy sähköpostin ja Facebookin kautta, netti on erittäin olennainen osa yhteydenpitoa Suomeen ja noh, täytyy sanoa että internetin ihmeellisessä maailmassa tulee vietettyä aikaa muutoinkin vähintäänkin riittävä määrä.
Ja nyt olen tyystin ilman.

Tai no, en ole. Asioilla on hopeareunus, kuten aina. Koululla pääsen kyllä nettiin  ja en ole täydellisessä Facebook - tiedottomuudessakaan, kiitos ihanille kanssa-asujilleni. Tässä taas huomaa kuinka ihanien ihmisten kanssa olen päätynyt saman katon alle. Jokainen on tarjonnut konettaan lainaksi ja moni tutkinut lannistumatta koneeni asetuksia ja verkkoyhteyksiä, jotka ovat suomeksi. Lisäksi moni on omasta tahdostaan kysellyt perheiltään/ystäviltään/googlelta neuvoja ja mahdollisia ratkaisuja ongelmaani.

Kiitos vaan kaverit, teette todella helpoksi lähtemisen ensi viikolla. 

Eikä varmaan itketä taas yhtään. 

Sen sijaan, koulun IT - tukea ei tule ikävä. Perjantaina avulias sangen salskeat piirteet omaava nuorimies käytti ajastaan noin puolitoista tuntia auttaakseen ongelmassani mutta ei löytänyt perimmäistä syytä. Neuvoi tekemään virusskannauksen ja kiintolevyn eheytyksen. Tein, kesti kymmenen tuntia, eikä löytynyt kerrassaan mitään vikaa. Noh, kello olikin tuossa vaiheessa yli keskiyön ja viikonloppuna tuki ei ole auki. Tänä aamuna marssin suurin toivein ilmoittamaan ettei yhteyttä ole edelleenkään. Tällä kertaa vähemmän miellyttävillä ulkoisilla ominaisuuksilla varustettu mieshenkilö töksäytti, ettei tämä kuulu hänen toimenkuvaansa ja aikansa konettani tutkittuaan totesi, että kannattaa konsultoida sitten Suomessa jotain huoltoa jos ei ala toimia.

Kyllä, olen puolitoista viikkoa ilman nettiä. 

Paitsi että tänään marssin johonkin palvelualttiiseen tietokonehuoltoon. Piste.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti